Over mij

Ik ben Martine Swager, kindcoach, moeder van twee jongens en ex-leerkracht. Ik bied individuele coaching aan jongens en hun ouders. Dat doe ik met mijn eigen portie jongensenergie: enthousiast, nieuwsgierig, leergierig, creatief, vrolijk en eigenzinnig.

Daarnaast help ik ouders hun zoon beter te begrijpen en hun eigen dosis jongensenergie te ontdekken. In workshops en binnen het coachingstraject van hun zoon.

De motor van mijn werk zijn de kinderen die in mijn klas zaten. Ik zag regelmatig kinderen bij wie het niet lekker liep. Ze hadden bijvoorbeeld last van boosheid of frustratie. Of waren onzeker en lieten dit zien door opgeblazen of onaardig gedrag tegen andere kinderen. Het kwam ook wel voor dat ze hun plek niet konden vinden in de klas. Problemen waar zowel zijzelf als hun ouders echt last van hadden.
Als leerkracht doe je er alles aan om te zorgen dat kinderen het fijn hebben in de klas. Maar door de beperkte tijd en ruimte baalde ik dat ik kinderen nooit helemaal kon bieden wat ze écht nodig hadden. Ik had daar last van en voelde dat ik iets anders wilde betekenen voor kinderen.

Ik werd kindercoach en startte in 2012 mijn praktijk aan huis. Gaandeweg voelde ik steeds meer dat dit is wat ik wil en kan betekenen voor kinderen. Zodanig zelfs dat ik heb besloten mijn baan in het onderwijs achter mij te laten en er volledig te zijn voor wat ik zo mooi en belangrijk vind. Het is fantastisch om te zien dat ik op deze manier wezenlijk iets bij kan dragen aan het geluk van kinderen en hun ouders.

In de loop van de tijd is mijn interesse gegroeid in het thema ‘jongens’. Door jongens in mijn klas die ik beter wilde begrijpen en de door geboorte van mijn eigen zonen. Ik merkte steeds meer dat het nodig is dat er mensen gaan opstaan voor de jongens. En ik wil dat doen! Ik ben mij gaan verdiepen in jongens en kreeg zo steeds meer hart voor jongens. Vandaar mijn missie: meer begrip voor en kennis en kunde over jongens.

Ik coach jongens zodat ze vol vertrouwen kunnen zijn wie ze zijn.

Ervaringen van anderen

“Je creatieve manier om te kijken wat past bij een kind is een absolute kracht is in jouw benadering naar jongens en hun problemen.”

Deelnemer, Coaching door Martine Swager