Over mij

Ik ben Martine Swager, moeder van Stijn (2013) en Bob (2016), vrouw van Sjors, kindercoach en ex-leerkracht.

Ik coach gevoelige en temperamentvolle jongens en hun ouders en geef workshops. Dat doe ik met mijn eigen portie jongensenergie: enthousiast, nieuwsgierig, leergierig, creatief, vrolijk en eigenzinnig. Ik ben gestart als leerkracht basisonderwijs. Daar zag ik regelmatig kinderen die niet lekker in hun vel zaten. Dat uitte zich in in boosheid, frustratie,  onzekerheid, faalangst of onaardig gedrag  Problemen waar zowel zijzelf als hun ouders echt last van hadden.

Ik wilde meer ruimte om deze kinderen te bieden wat ze écht nodig hadden. Ik volgde een opleiding tot kindercoach en startte in 2012 mijn praktijk. De lessen die ik daar leerde hebben mijn leven enorm verrijkt en gebruik ik nog dagelijks, zowel thuis als in mijn werk.

In 2013 begon ik aan de belangrijkste leerschool van mijn leven: mijn zoon(s)! Met mijn kennis en ervaring moest het opvoeden van een zoon een eitje worden. Dat bleek niet het geval. Ik weet wat een worsteling het is om je zoon niet te begrijpen, verkeerd te reageren en welke stress het oplevert als je hier zelf niet uitkomt.
Vanuit mijn irritatie, rotgevoel en tomeloze nieuwsgierigheid en leergierigheid op het gebied van mensen, opvoeden en ontwikkeling ben ik op zoek gegaan naar hoe het anders kan.

Nu integreer ik alles wat ik geleerd heb als juf, kindercoach, jongensbrein- en gedrag, (hoog)gevoeligheid en als moeder van twee gevoelige en intense jongens om jou een stap vooruit te helpen. Ik help je het gedrag van je zoon beter te begrijpen. Zo weet jij nog beter wat er nodig, zodat iedereen zich goed voelt en er rust in huis is. De jongens die ik coach worstelen met onder andere met emoties uiten, gevoeligheid, beperkende gedachten, faalangst, contact met anderen.

Mijn wens is dat we vaker achter het schild van gedrag van jongens kunnen kijken naar wie ze echt zijn. Niet communiceren met het gedrag, maar communiceren met het kind. Meer grip op en meer begrip voor jongens!

Dit zou iedereen moeten weten!
Dit hoor ik regelmatig in mijn workshops. Omdat ik toch een beetje een wereldverbeteraar ben, geef ik deze graag en zo veel mogelijk. Zowel voor ouders als voor professionals. Voor kinderopvang en onderwijs geef ik workshops rondom de kwaliteiten en valkuilen van jongens en hoe je daar als professional makkelijker mee om kan gaan. Je hoeft niet direct je hele beleidsplan om te gooien om toch met een frisse blik naar de jongens en hun gedrag te kijken.

Loop jij ergens tegenaan in het gedrag van je zoon of de jongens in je omgeving? Laten we bellen!
Klik op de knop hieronder en we spreken elkaar snel.

Martine

Ervaringen van anderen

“Martine is een fijne gesprekspartner die begripvol reageert en altijd bereid is om mee te denken of te sparren.”

Ouder individuele oudercoaching

“Alleen al de échte bewustwording van bepaalde zaken is een enorme stap voorwaarts, iets wat Martine ons duidelijk heeft laten zien.”

Ouder individuele oudercoaching

“Je creatieve manier om te kijken wat past bij een kind is een absolute kracht is in jouw benadering naar jongens en hun problemen.”

Mijn goede vriendin