Coaching voor ouders van gevoelige en temperamentvolle jongens

Een (hoog)gevoelig kind heeft een intense emotionele wereld. Hij lijkt soms de grip kwijt te raken en uit zich in woedeaanvallen.
Als hij daarbij ook nog een behoorlijk temperament en een sterke wil heeft, is er continue strijd en boze buien.

Die boze buien, ze worden steeds erger. En jij loopt ondertussen steeds meer op eieren. Je staat al bij voorbaat op scherp. Wat je ook doet, het lijkt allemaal niet echt te werken of het zelfs erger te maken.

Je zoon vraagt véél aandacht, zowel positief als negatief en dat kost jou veel energie. Je bent moe en je voelt je machteloos.

Stress en irritatie binnen je gezin lopen, je voelt je een slechte ouder en weet het gewoon niet meer.

Dan zijn er nog de zorgen om je zoon.

Je ziet dat hij regelmatig overprikkeld is, moe is of  juist heel energiek.
Hij lijkt niet de controle over zijn emoties en lijf te hebben.
Op school lijkt het allemaal goed te gaan, maar thuis komt het er allemaal uit.
Je ziet zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen verminderen, hij zit gewoon niet lekker in zijn vel.
Hij wil alles graag goed doen en geeft anderen vaak de schuld.

Je vraagt je af hoe dit in de toekomst gaat zijn en wilt graag ingrijpen voordat het erger wordt.

Veel van bovenstaande vragen en problemen worden behandeld in het online programma Gevoelige en temperamentvolle jongens.
Dit programma bestaat uit zes video’s en opdrachten en gaat jou al een flinke stap in de goede richting zetten.
Heb je daarna nog vragen of wil je eens sparren? Het programma is ook af te nemen met een uur coaching. 

Hoe zou het zijn als

 • Als er meer rust in huis komt
 • Als de boze buien minder worden
 • Je je zoon beter begrijpt
 • Meer grip het op zijn gedrag
 • Kunt samenwerken in plaats van strijden
 • Tips en handvatten krijgt
 • Jouw zoon weer vaker blij en ontspannen is

Dat is waar ik ouders mee help.
Ik coach ouders van gevoelige en temperamentvolle jongens, zodat er weer rust en vertrouwen ontstaat.

Mijn aanpak

Met mijn aanpak ontstaat er weer rust in huis.

Ik luister naar je, kijk met je mee naar wat er speelt, leg uit en geef ook praktische tip.

 • Persoonlijk en één op één
 • Online of bij jou thuis
 • Werken aan de thema’s die bij jou van belang zijn
 • Kortdurend
 • Geen dossiervorming richting instanties
 • Iedere afspraak duurt 75 minuten.
 • Van te voren vullen jullie een vragenformulier in.

In de eerste afspraak verkennen we samen uitgebreid het probleem en bepalen we het doel. Vervolgens werken aan jullie doel door middel van gesprekken en/of oefeningen.

We doen wat nodig is zodat jullie weer met vertrouwen zelf verder kunnen.

Wil je graag dat ik ook met je zoon aan de slag ga? Kijk dan onder coaching voor jongens

Wat voorgangers vonden

“Wij hebben twee jongens van 5 en 6 jaar, twee totaal verschillende mannetjes met hun eigen karakter en bij wie het geregeld tot luidruchtige botsingen komt. De combinatie van werken, opvoeden, huishouden en sociale leven is soms ook behoorlijk hectisch en we merkten dat de escalaties toenamen, onze lontjes korter werden en er iets te vaak in huis een negatieve sfeer heerste en we merkten ook dat wij sneller geïrriteerd raakten door het drukke gedrag, de aandachttrekkerij en het gegil van met name onze jongste (zéér energieke) zoon. Na al vaker overwogen te hebben om hulp in te schakelen hebben we dit ná de zoveelste escalatie eindelijk gedaan.

We wilden het vooral bij onszelf zoeken, ofwel hoe kunnen wij voorkomen dat hij zo doordraait/ om aandacht vraagt etc. We wilden zijn energie beter kanaliseren en hierbij hebben we dus de hulp van Martine ingeschakeld. Het is fijn om je verhaal eens volledig aan een objectief persoon te kunnen vertellen en om duidelijk uitgelegd te krijgen wat er precies gebeurt in bepaalde situaties. We hebben specifiek voor drie onderwerpen gekozen om die aan te pakken en Martine heeft ons concrete handvaten gegeven hoe hiermee om te gaan. Uiteraard moet je echt zelf aan de slag, wonderen bestaan niet, maar toch heeft het ons enorm geholpen. Alleen al de échte bewustwording van bepaalde zaken is een enorme stap voorwaarts, iets wat Martine ons duidelijk heeft laten zien. De sfeer is beter in huis, wij ‘zien’ onze zoon beter en hebben meer rust gevonden in het feit dat hij zo druk kan zijn. Dat lijkt in zekere zin ook door te werken op zijn gemoedstoestand.

Ook de mogelijkheid om Martine, buiten onze gesprekken om, te bellen wanneer we op directe basis advies nodig hadden, was zeer fijn. Wij vonden het absoluut de investering waard en zouden Martine ook aanraden aan anderen die dagelijks worstelen met de opvoeding”

Ouders van een gevoelige, energieke jongen van 5, Individuele Ouder Coaching

“Omdat ik als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen vaak moeite had om goed om te gaan met mijn temperamentvolle zoontje van 4, besloot ik dat het goed was om wat hulp in te schakelen van een deskundige. Ik merkte dat ik in de hectiek van de dag vaak mopperde, zaken vanuit een negatieve consequentie benaderde en dat gaf geen positieve energie.

Ik heb het traject met Martine als zeer positief ervaren. Vanuit een hele praktische insteek gaf zij oplossingsgericht advies, hele praktische tips en gaf ze mij inzichten hoe ik door mijn houding/aanpak, zaken kon veranderen in de omgang met mijn zoontje.

Ik ben heel tevreden met het resultaat. Natuurlijk zijn er altijd nog weleens momenten dat het minder loopt, maar over het algemeen is de sfeer thuis goed en ontspannen en heeft het bij mij een gedragsverandering gerealiseerd waar ons gezin dagelijks profijt van heeft”

Moeder van een gevoelige, temperamentvolle jongen van 5, Individuele Ouder Coaching
“Samen met Martine hebben wij een coachingstraject doorlopen voor onze zoon. Met een persoonlijke aanpak en veel ruimte voor vragen hebben wij nieuwe inzichten gekregen. Je leert een stapje terug te doen in de situatie en het dan anders te benaderen. Hierdoor ontstond rust binnen ons gezin en heeft een positieve uitwerking gehad op onze zoon.

Het was voor ons lastig om de stap te zetten om een coachingstraject in te gaan. Maar door de manier waarop Martine het traject begeleid heeft, voelden wij ons gelijk gehoord en gesteund.

Superfijn en een echte aanrader!”

Ouders van een temperament volle peuter, Individuele Ouder Coaching
“Martine is een professionele, open, vriendelijke coach, waarbij je je snel op je gemak voelt. Ze werkt heel concreet, maar ook intuïtief.

Ik kwam bij Martine omdat ik mijn gevoelige, “eigenwijze” zoon beter wilde begrijpen en meer inzicht wilde in hoe ik anders met hem om kon gaan. Al in het eerste gesprek werden al dingen duidelijk voor mij en begrijp ik nu beter waar zijn gedrag vandaan komt.

Martine leerde mij vervolgens hoe ik ook anders kan reageren op zijn gedrag, zodat hij ook het gevoel heeft dat hij meer ruimte heeft om anders te reageren. Zo ben ik begonnen om met meer rust en erkenning te reageren op mijn zoon. Ik merk dat langzaam de interactie tussen ons in positieve zin verandert. Er ontstaat meer verbinding in het contact met elkaar.

Ik ben blij dat ik de stap naar Martine heb gezet. Het heeft mij en mijn zoon geholpen om op een andere manier met elkaar om te kunnen gaan, die beter past bij zijn temperament.

Ik raad Martine van harte aan, als je problemen hebt met je zoon en er zelf niet uit komt”

Vader van een tienjarige zoon, Individuele Ouder Coaching

Resultaten na de coaching zijn onder andere

 • Rust in huis
 • Verbeterde communicatie binnen het gezin
 • Vertrouwen in jezelf als ouder
 • Nieuwe mogelijkheden om met het gedrag van je zoon om te gaan

Investering
€70,- per gesprek (75 minuten)

 

kennismakingsgesprek aanvragen

Martine Swager
Parelborch 8
5241 LJ Rosmalen

Aangesloten bij Adiona
Beroepsorganisatie kindercoaches
Geregistreerd kindercoach bij het SKJ