Een mooie zondagochtend op de zandverstuiving

Afgelopen zondag was zo’n gouden zondag in september: zonnetje, geen wind, prima temperatuurtje. Ik wilde erop uit met de mannen, naar buiten. We gingen op de fiets naar de zandverstuiving hier in Rosmalen. En op de één of andere manier kom ik daar eigenlijk nooit. Maar wat een feest was dat! Emmertjes en schepjes mee, beetje graven, eikels en dennenappels zoeken.

Na een tijdje harken en scheppen besloten we op verkenningstocht te gaan. Tussen de bomen vonden we zomaar een hut. Dat maakte wat los, zowel bij de oudste als bij mij! Bij ons allebei werd de fantasie stevig geprikkeld. Bij hem was het iets met beschermen, boeven en politie. Bij mij borrelden de werkvormen naar boven:

je eigen plek innemen, je thuis voelen, grenzen aangeven ed.

Ik ga met de jongens die ik coach graag naar buiten. Gaandeweg begin ik steeds meer de plekjes te vinden, waar dat ook kan. De zandverstuiving staat inmiddels met stip op 1. Want niet alleen de hut, maar het hele gebied is een fantastische verlengde praktijkruimte!